ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ
ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ

Λευκός Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Λακωνία
Ποικιλιακή σύνθεση: Κυδωνίτσα 100%.
Βιολογικός οίνος. Πιστοποίηση ΔΗΩ.

Παραγωγική διαδικασία: Τρύγος αρχές Σεπτέμβρη. Με τα χέρια σε μικρά τελλάρα. Προζυμωτική εκχύλιση 6 ωρών σε χαμηλή θερμοκρασία και αναγωγικό περιβάλλον για καλύτερη προστασία του αρωματικού δυναμικού της ποικιλίας, επιλογή μόνο του μούστου που βγαίνει με ελεύθερη ροή, στατική απολάσπωση, χαμηλή θερμοκρασία σε όλη τη διάρκεια της ζύμωσης 12°C, ωρίμανση στις λεπτές οινολάσπες για 2 μήνες και εμφιάλωση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χαρακτηρίζεται από λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Σε πρώτο πλάνο φρουτώδη αρώματα άγουρου κυδωνιού, αχλαδιού και κίτρου, πλαισιωμένα από νότες λεμονανθών, ακακίας, ευκάλυπτου και φτέρης. Στόμα με λεμονάτη οξύτητα, φρουτώδη και φίνα αρώματα με διάρκεια.

Αρμονία γεύσεων: Σερβίρεται στους 10-12οC. Συνοδεύει τηγανητά και ψητά ψάρια, οστρακοειδή, ζυμαρικά με θαλασσινές ή λευκές σάλτσες, λαδερά της μεσογειακής κουζίνας, πλούσια αρωματικά τυριά και αλμυρά αλλαντικά.

Βραβεύσεις:

  • London Wine Competition (Σοδειά 2020) – Ασημένιο
  • Par Awards 2021 (Σοδειά 2020) – Χρυσό
  • Thessaloniki Wine and Spirits Competition 2020 (Σοδειά 2019) – Ασημένιο
  • Par Awards 2020 (Σοδειά 2019) – Ασημένιο
  • Thessaloniki Wine and Spirits Competition 2019 (Σοδειά 2018) – Χάλκινο

Comments are closed.