ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ ΛΕΥΚΟ

Λακωνικός Τοπικός Οίνος, Λευκός Ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Κυδωνίτσα 100%.
Βιολογικός οίνος. Πιστοποίηση ΔΗΩ.
Εσοδεία 2014: 25.000 φιάλες.

Παραγωγική διαδικασία: Τρύγος αρχές Σεπτέμβρη. Με τα χέρια σε μικρά τελλάρα. Προζυμωτική εκχύλιση 6 ωρών σε χαμηλή θερμοκρασία και αναγωγικό περιβάλλον για καλύτερη προστασία του αρωματικού δυναμικού της ποικιλίας, επιλογή μόνο του μούστου που βγαίνει με ελεύθερη ροή, στατική απολάσπωση, χαμηλή θερμοκρασία σε όλη τη διάρκεια της ζύμωσης 12°C, ωρίμανση στις λεπτές οινολάσπες για 2 μήνες και εμφιάλωση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χαρακτηρίζεται από λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Σε πρώτο πλάνο φρουτώδη αρώματα άγουρου κυδωνιού, αχλαδιού και κίτρου, πλαισιωμένα από νότες λεμονανθών, ακακίας, ευκάλυπτου και φτέρης. Στόμα με λεμονάτη οξύτητα, φρουτώδη και φίνα αρώματα με διάρκεια.

Αρμονία γεύσεων: Σερβίρεται στους 10-12οC. Συνοδεύει τηγανητά και ψητά ψάρια, οστρακοειδή, ζυμαρικά με θαλασσινές ή λευκές σάλτσες, λαδερά της μεσογειακής κουζίνας, πλούσια αρωματικά τυριά και αλμυρά αλλαντικά.

Comments are closed.