ΛΥΚΟΒΟΥΝΟ ΕΡΥΘΡΟΣ

Λακωνικός Τοπικός Οίνος, Ερυθρός Ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο 100%.
Βιολογικός οίνος. Πιστοποίηση ΔΗΩ.
Εσοδεία 2010: 5.000 φιάλες.

Παραγωγική διαδικασία: Τρύγος τέλος Σεπτεμβρίου. Σε μικρά τελάρα για την καλύτερη αξιοποίηση και ανάδειξη της ποιότητας των αμπελώνων. Αμέσως μετά την παραλαβή του, το σταφύλι υποβάλλεται σε εκραγισμό και μια μικρή σύνθλιψη των καρπών, ακολούθως εμβολιάζουμε το γλεύκος και ξεκινά η ζύμωση που διαρκεί για 8-10 ημέρες μέχρι την ολοκλήρωσή της. Παράλληλα με την παραμονή των κρασιών σε βαρέλια αμερικανικής δρυός για περίπου 8 μήνες, πραγματοποιείται και η μηλογαλακτική ζύμωση που αποδίδει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο κρασί αυτό.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ζωηρό κόκκινο χρώμα με μωβ ανταύγειες. Σύνθετο bouquet που αποτελείται από αρώματα βύσσινου, μαρμελάδας φράουλα, σύκο και βανίλια. Στρογγυλό στόμα με μαλακές ταννίνες και πικάντικη επίγευση.

Αρμονία γεύσεων: Σερβίρεται στους 16°C. Συνοδεύει ιδανικά σουτζουκάκια, μακαρόνια με κιμά και λαγό στιφάδο.

Comments are closed.