ΜΥ
MAVROUDI YOUNG

Ερυθρός Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Λακωνία
Ποικιλιακή σύνθεση: Μαυρούδι 100%.
Βιολογικός οίνος. Πιστοποίηση ΔΗΩ.

Παραγωγική διαδικασία: Τρύγος στα μέσα Σεπτεμβρίου σε μέτριας ωριμότητας σταφύλια. Ακολουθεί κρυοεκχύλιση του σταφυλοπολτού για 1 ημέρα και στη συνέχεια ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για 8-10 ημέρες μέχρι την ολοκλήρωσή της. Παραμένει σε ανοξείδωτη δεξαμενή για περίπου τρείς μήνες και εμφιαλώνεται. Καταναλώνεται φρέσκο, το Μαυρούδι στην νεαρή του έκδοση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Ζωηρό κόκκινο χρώμα, φρέσκα αρώματα μούρων, αγριοκέρασου, μέτριο σώμα μαλακές τανίνες. Θεωρείται το ιδανικό κόκκινο κρασί για τους «μη λάτρες» του κόκκινου κρασιού.

Αρμονία γεύσεων: Σερβίρεται στους 14 με 16°C. Συνδυάζεται με φαγητά που έχουν ως βάση την ντομάτα, ψητά κρεατικά αλλά θα σας εκπλήξει και με ένα λιπαρό ψάρι όπως ο σολομός.

Βραβεύσεις:

  • Thessaloniki Wine and Spirits Competition 2020 (Σοδειά 2019) – Χάλκινο

Comments are closed.