ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ ΜΑΥΡΟΥΔΙ ΕΡΥΘΡΟ

Λακωνικός Τοπικός Οίνος, Ερυθρός Ξηρός
Ποικιλιακή σύνθεση:
Μαυρούδι 100%.
Βιολογικός οίνος. Πιστοποίηση ΔΗΩ.
Εσοδεία 2009 : 25.000 φιάλες.

Παραγωγική διαδικασία: Τρύγος τέλος Σεπτέμβρη. Με τα χέρια σε μικρά τελάρα. Μετά από προσεκτική διαλογή του σταφυλιού και τον απορραγισμό του, εφαρμόζεται προζυμωτική κρυοεκχύλιση (cold soak) στους 8-10°C για 2-3 ημέρες με σκοπό την παραλαβή των αρωματικών και χρωματικών συστατικών του σταφυλιού· εν συνεχεία πραγματοποιείται η ελεγχόμενη ζύμωσή του σε θερμοκρασία 18°C καθώς και μεταζυμωτική εκχύλιση για την εντονότερη συμπύκνωση του φρουτώδη χαρακτήρα. Ακολουθεί παλαίωση για ένα χρόνο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια με παράλληλη πραγματοποίηση της μηλογαλακτικής ζύμωσης.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χαρακηρίζεται από βαθύ ερυθρό χρώμα, εξαιρετικό bouquet, που παραπέμπει σε αρώματα κερασιού, σοκολάτας γάλακτος με νύξεις καπνού, ψημένου κάστανου, βουτύρου, στο στόμα είναι γεμάτο με στρογγυλό σώμα και έντονη επίγευση.

Αρμονία γεύσεων: Σερβίρεται στους 18 °C και συνοδεύει πλούσια λιπαρά κρεατικά με έντονες σάλτσες, αγριογούρουνο στιφάδο, ελάφι κοκκινιστό, πικάντικα τυριά και αλλαντικά.

Comments are closed.