ΚΑ
ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ

Ροζέ Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Λακωνία
Ποικιλιακή σύνθεση: Κυδωνίτσα 50%, Αγιωργίτικο 50%.
Βιολογικός οίνος. Πιστοποίηση ΔΗΩ.

Παραγωγική διαδικασία: Τρύγος στα μέσα του Σεπτεμβρίου και για τις δύο ποικιλίες από επιλεγμένα αμπελοτεμάχια. Συγκομιδή, διαλογή των σταφυλιών και συνοινοποίηση των δύο ποικιλιών. Ακολουθεί κρυοεκχύλιση του σταφυλοπολτού για 30 ώρες. Επιλογή μόνο του γλεύκους που βγαίνει με ελεύθερη ροή, στατική απολάσπωση, χαμηλή θερμοκρασία σε όλη τη διάρκεια της ζύμωσης 15°C, ωρίμανση στις λεπτές οινολάσπες για 2 μήνες και εμφιάλωση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Χρώμα απαλό ροζέ με χρυσαφί ανταύγειες, Συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τις δύο ποικιλίες: ώριμα πυρηνόκαρπα και άνθη εσπεριδοειδών από την Κυδωνίτσα και βύσσινο και φράουλα από το Αγιωργίτικο. Απαλή φρουτώδης γεύση και δροσερή οξύτητα.

Αρμονία γεύσεων: Ταιριάζει πολύ τόσο με φαγητά όπως λαδερά και καγιανάς, όσο και με ένα ταμπλό τυριών και αλλαντικών και chutney. Είναι το ιδανικό all – rounder κρασί. Προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος 10-12οC .

Βραβεύσεις:

  • Par Awards 2021 (Σοδειά 2020) – Μεγάλο Χρυσό
  • Thessaloniki Wine and Spirits Competition 2020 (Σοδειά 2019) – Χρυσό
  • Par Awards 2020 (Σοδειά 2019) – Χρυσό
  • Thessaloniki Wine and Spirits Competition 2019 (Σοδειά 2018) – Χάλκινο

Comments are closed.