ΛΥΚΟΒΟΥΝΟ ΛΕΥΚΟΣ

Λευκός Ξηρός Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Λακωνία
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 100%.
Βιολογικός οίνος. Πιστοποίηση ΔΗΩ.

Παραγωγική διαδικασία: Τρύγος αρχές Σεπτέμβρη. Προζυμωτική εκχύλιση σε ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία με σκοπό την πλήρη απόδοση και διατήρηση του αρωματικού δυναμικού της ποικιλίας, επιλογή μόνο του πρόρωγου χυμού που παραλαμβάνεται χωρίς άσκηση πίεσης στο σταφύλι, άμεση απολάσπωση του γλεύκους, ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκειά της 12°C, ωρίμανση με Bottonage σε βαρέλια γαλλικής και αμερικανικής δρυός για 2-3 μήνες και κατόπιν εμφιάλωση.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Λευκοκίτρινο χρώμα με απαλές χρυσαφένιες ανταύγειες, αρωματικά έντονο και πολύπλοκο που στη μύτη θυμίζει φίνα αρώματα ώριμου μήλου, πεπονιού και μάνγκο συνδυάζοντάς τα με αρώματα ψημένου αμύγδαλου, βανίλιας, μελιού και μπισκότου. Στόμα κομψά λιπαρό, γεμάτο, με ιδιαίτερη μεταλλικότητα. Επίγευση αρωματική και καλής διάρκειας.

Αρμονία γεύσεων: Σερβίρεται στους 11-13°C . Συνοδεύει άριστα σαγανάκια τυριών, πατάτες φούρνου με φρέσκα μυρωδικά, λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα, τυρόπιτες και χορτόπιτες.

Βραβεύσεις:

  • Par Awards 2021 (Σοδειά 2020) – Ασημένιο
  • Par Awards 2019 (Σοδειά 2018) – Ασημένιο

Comments are closed.